Kandidatenlijst LDIJ 2022-2026 bekend

11 januari 2022

Tijdens de ledenvergadering van maandag 10 januari 2022 is door het Bestuur van de LDIJ de kandidatenlijst voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt.

 1. Ronald Koehorst
 2. Helga Boterman
 3. Mark Foekema
 4. Michel Versteeg
 5. Conraad Meijer
 6. Hans Bouw
 7. Joop van Ewijk
 8. Bas Bekker
 9. Marnix Foekema
 10. Cora Koehorst
 11. Henk de Bie
 12. Sent de Boer
 13. Maarten Rademaker
 14. John Reindertsen
 15. Douwe Rypkema
 16. Peter Bekker

Eerder was al bekend dat Ronald Koehorst wederom als lijsttrekker zal fungeren.

Direct op nummer 2 is ons huidige commissielid Samenleving, Helga Boterman, als nieuwkomer op de lijst geplaatst. Zij deed in de periode 2014-2018 al raadservaring op en we zijn blij met haar uitstekende kennis binnen het sociale domein.

Op nummer 3 is Mark Foekema genoteerd, onze huidige wethouder Financiën. Zijn enorme financiële kennis is in de afgelopen periode goed van pas gekomen. In IJsselstein is voor het eerst sinds jaren een sluitende begroting vastgesteld. Mark gaat graag verder als wethouder.

Op nummer 4 en 5 een tweetal nieuwe gezichten, Michel Versteeg en Conraad Meijer, die beiden resp. 12 en 8 ervaring als raadslid meebrengen en momenteel al zitting hebben in de diverse commissies. Tevens zijn zij beiden al jarenlang bestuurslid binnen het IJsselsteinFonds (voorheen Roest Crollius Fonds).

Op nummer 6 is het huidige raadslid Hans Bouw geplaatst. Hans heeft in de afgelopen jaren zijn kennis met ons kunnen delen bij de diverse onderwerpen binnen de commissie Ruimte.

Verder is Joop van Ewijk als nieuwkomer opgenomen (7), heeft de jeugd door Bas Bekker en Marnix Foekema een plaats gekregen (op 8 en 9) en is onze wethouder Peter Bekker als lijstduwer (16) opgenomen. Peter heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de uitvoering van tal van voorstellen (mobiliteitsvisie, energietransitie, speeltoestellen, De Clinckhoeff en bedrijventerrein de Kroon) en gaat ook graag verder als onze wethouder.

We zijn als LDIJ blij dat we een mooie mix hebben gevonden met diverse raadsleden die al veel ervaring hebben, gecombineerd met nieuwe mensen die voor het eerst op onze lijst staan. Tevens is deze lijst een mooie afspiegeling van leeftijd, geslacht en mensen uit diverse wijken. Als de enige lokale partij gaan we graag verder op de ingeslagen weg om onze nog niet uitgevoerde onderwerpen verdere aandacht te geven. Dat we onze zelfstandigheid en goede financiële positie niet willen opgeven is hierbij het uitgangspunt.

De gemeenteraadsverkiezingen worden op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart a.s. gehouden. De uitslag wordt op maandag 21 maart a.s. bekend gemaakt.

De LDIJ heeft veel vertrouwen in succesvolle verkiezingen en hoopt op uw steun!

Recente berichten: