LDIJ steunt verzoek omwonenden om de Zomerdijk open te houden

23 juni 2021

ROBA heeft de gemeente verzocht om de weg tussen ROBA en het voormalige gebouw van woningbouwvereniging Provides af te sluiten en de grond aan hen te verkopen (het pand van Provides is al in hun bezit).

Dit verzoek is in de commissie Ruimte van 22 juni door de LDIJ afgewezen. Belangrijkste reden voor de LDIJ is de wens van de omwonenden om deze tweede ontsluitingsweg van de wijk open te houden. Het verbaast de LDIJ dat partijen als GroenLinks, PvdA en CDA die het vaak hebben over bewonersparticipatie nu stil waren over de wensen van de omwonenden.

Vooraf heeft er over dit onderwerp een bewonersparticipatie plaatsgevonden. Hieruit bleek dat de tweede ontsluitingsweg door de omwonenden zeer gewenst wordt. Daarnaast heeft het college tijdens de verkoop van het Provides-pand geen toezeggingen gedaan aan ROBA en de woningbouwvereniging. Genoeg reden voor de LDIJ om dit verzoek van ROBA af te wijzen. De LDIJ is er zeker voorstander van dat ROBA in IJsselstein blijft, maar wil het bedrijf graag verplaatsen naar een bedrijventerrein zodat op de Zomerdijk woningbouw gerealiseerd kan worden.

Recente berichten: