Gemeenteraad IJsselstein akkoord met gratis mondkapjes voor minima

16 december 2020

Terwijl heel Nederland in een lockdown is gekomen was het afgelopen (digitale) raadsvergadering gelukkig zover. De gratis mondkapjes voor gezinnen die onder het minimum leven werd een feit.

Het voorstel van de LDIJ werd mede ingediend door onze collegae van de PvdDA en de Christen Unie.  Waarvoor dank. Zowel het college als de meeste partijen (op 1 na) binnen IJsselstein steunden dit voorstel. Het college gaf aan snel uitvoer te gaan geven aan het uitdelen van de mondkapjes.

Fractievoorzitter Ronald Koehorst gaf in zijn verhaal aan dat het lastig is voor veel mensen om zich aan de wettelijke coronaregels te houden omdat goede duurzame mondkapje prijzig zijn. We willen ook vermijden dat zij een verhoogde kans op besmetting hebben of andere mensen besmetten.

Als je een laag weekbudget hebt dan is deze aanschaf een behoorlijke hap uit je budget en komt de aanschaf van noodzakelijke spullen onder druk te staan. We vinden dit een prima aanvulling op de verstrekking van mondkapjes die al plaatsvindt via ziektekostenverzekeraar VGZ en de voedselbank.

Dit vinden wij als LDIJ onvoldoende en daarom ons voorstel om elk persoon die onder het minimum valt gratis twee wasbare mondkapjes te verstrekken. De betreffende gezinnen krijgen thuis bericht hierover.

Recente berichten: